HyPSiläinen 2/2017 ilmestyi – 70-vuotisjuhlanumerossa peräti 36 sivua
25.10.2017 10:29 Uutiset / Pääsivusto

HyPSiläinen 2/2017 on peräti 36-sivuinen lukupaketti hyvinkääläistä jalkapalloasiaa.

Hyvinkään Palloseuran HyPSiläinen-seuralehden syksyn numero on ilmestynyt. HyPSin 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi HyPSiläinen 2/2017:ssä on peräti 36 sivua hyvinkääläistä futisasiaa, muun muassa kahdeksalle vuosikymmenelle ulottuva HyPSin historiikkiosuus.

70-vuotiaan HyPSin HyPSiläinen lienee Suomen vanhin yhtäjaksoisesti kaksi kertaa vuodessa omana lehtenä ilmestynyt seuralehti, sillä tänä vuonna ohjelmassa oli jo tabloid-lehden 41. vuosikerta.

HyPSin johtokunta päätti 7.2.1977 korvata seuran juhlavuoden kunniaksi perinteisen kausiohjelman tabloid-lehdellä. Kirjapainossa painettu ensimmäinen HyPSiläinen ilmestyi huhtikuussa 1977.

Päätös kausiohjelman korvaamisesta tabloid-lehdellä perustui siihen, että painettu lehti mahdollistaisi aiempaa paremmin paitsi seuran historian valottamisen myös informoimisen edessä olleesta pelikaudesta.

HyPSiläinen-seuralehden johtoajatus

Ensimmäisen HyPSiläisen etusivulla on ensimmäisen päätoimittajan Pertti Sipiläisen lehteä esittelevä teksti, jonka sisältöä voidaan pitää julkaisun johtoajatuksena. Informaatio lukijoille oli seuraava:

”HyPSiläinen? Kädessäsi oleva lehti on ensimmäinen HyPSiläinen. Hyvinkään Palloseura ry. on juhlavuotensa kunniaksi päättänyt luopua perinteisen käsiohjelman tekemisestä ja esitellä toimintansa historiaa oikein lehden palstoilla.

Lehden painosmäärä on 12 000, ja se jaetaan – tai ainakin yritetään jakaa – jokaiseen hyvinkääläiseen talouteen. Tällä tavalla toivomme voivamme entistä paremmin levittää jalkapallotietoutta ja lisätä kiinnostusta jalkapalloa kohtaan paikkakunnallamme.

Olemme pyrkineet tekemään lehdestämme myös luettavan. Ilmoitusten ja mainosten joukkoon olemme sijoittaneet parhaamme mukaan sellaista tekstiä, jonka uskomme kiinnostavan monia lukijoita niin paljon, että lehti ei lennä nurkkaan ensimmäisen silmäyksen jälkeen.

Mukana on historiaa, muistelmia, pakinaa, joukkueiden ja tilastojen esittelyä, täyttä jalkapalloasiaa, valokuvia ym. Erityisen ilahduttavaa on, että olemme saaneet kirjoittajien joukkoon koko Suomen tunteman jalkapalloveteraanin Aatos Lehtosen sekä kotipaikkakuntamme valokuvaajaveteraanin Bruno Hakalan.

Jos viihdyt lehtemme parissa, poikkeapa joskus myös kentän reunalle seuraamaan ”Kuningas Jalkapalloa.” Uskomme Sinun viihtyvän hyvin sielläkin. Tervetuloa!”

Alkusanat olivat niin hyvät, että HyPSiläistä on pyritty tekemään pitkälti noiden periaatteiden mukaisesti.

HyPSiläinen ilmestyi ensimmäisenä vuonna vain keväällä. Syysnumero tehtiin ensimmäisen kerran lokakuussa 1978.

HyPSiläinen 2/2017:ssä peräti 36 sivua futisasiaa

Viime vuosina HyPSiläinen on ollut perinteisesti 28-sivuinen jalkapallopaketti. HyPSin 70-vuotisjuhlalehdessä HyPSiläinen 2/2017:ssä on kuitenkin peräti 36 sivua, sillä lehdessä on kolme aukeamaa HyPSin historiaa, joka alkoi jo 40-luvulla.

Huhtikuun puolivälissä ilmestyvässä kevään HyPSiläisessä on perinteisesti jutut mm. seuran juniorijoukkueiden valmistautumisesta tulevaan sarjakauteen, seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelaajaesittelyt sekä paljon muuta jalkapalloon liittyvää asiaa.

Syksyn HyPSiläisessä käydään läpi ottelu ottelulta HyPSin edustusjoukkueen kausi Kolmosessa sekä kerrotaan nuorisotoiminnan ja HyPSin kaikkien juniorijoukkueiden kausikuulumiset. Lisäksi lehdessä on edellä mainitun historiaosion lisäksi HyPS Concariklubin Concari-sanomat.

HyPSin juniorijoukkueet jakavat HyPSiläisen talkootyönä. Jakelu pyritään suorittamaan marraskuun alkupuolen aikana.

Jos et saa HyPSiläistä marraskuun aikana, ilmoita asiasta HyPSin toimistoon (hyps@hyps.fi – 040 485 5622). Jos et asu Hyvinkään kaupungin alueella, voit noutaa Hyvinkään pitkäikäisimmän seuralehden Kankurinpuiston huolto- ja katsomorakennuksessa olevasta HyPSin toimistosta, joka on auki lähes päivittäin.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat