Euroliigan pelit

Euroliigassa pelataan kaksi ottelua viikossa

Otteluohjelmat löytyvät TÄÄLTÄ


Euroliigajoukkueet pelaavat yleensä kaksi ottelua viikossa. Euroliigan pelipäivät ovat maanantai ja tiistai. Nuorin ikäluokka kaudella 2019 on sekä tytöissä että pojissa vuonna 2014 -syntyneet.

Euroliigan koulualueet ovat Anttila, Asema, Hakala, Hyvinkäänkylä, Hämeenkatu, Kytäjä, Martti, Noppo, Paavola, Ridasjärvi, Svenska Skolan, Härkävehmas, Puolimatka, Tapainlinna, Vehkoja ja Monni.

Euroliigajoukkueet pelaavat Kankurin liikuntapuistossa Torikadulla kerran viikossa toisten koulujen joukkueita vastaan. Joukkueet muodostuvat eri ikäluokista, eli pelaajat jakautuvat ryhmiin syntymävuotensa perusteella. Pelejä on illan aikana yleensä kaksi niin, että kullakin ikäluokalla on oma pelipäivänsä.

Euroliigan pelikaudet ja pelipäivät

Euroliigan kevätkausi alkaa joukkueen pelipäivästä riippuen 20. tai 21. toukokuuta ja päättyy 10. tai 11. kesäkuuta.
Euroliigan syyskausi alkaa joukkueen pelipäivästä riippuen 5. tai 6. elokuuta ja päättyy 28. tai 29. elokuuta.

Pelit pelataan Kankurin liikuntapuiston nurmi-, kenonurmi- ja hiekkakentillä viikoilla 20-23 ja 32-35 maanantaisin ja tiistaisin seuraavasti:
• maanantaina joukkueet TP14, P13, P12, P11, T13/12 ja T10/11

• tiistaina joukkueet P10, P09, P08, T09/08/07 ja P07

Euroliigakesä 2019 huipentuu viikonloppuna 31.8.–1.9.2019 pelattavaan Euroliigan lopputurnaukseen.

Valmentaja: muista täyttää läsnäolokorttia koko ajan harjoituksista ja peleistä sekä palauta täytetty kortti HyPSin toimistoon lopputurnauksessa viimeisen pelin jälkeen.

Joukkueen koko

Käytäntö on osoittanut, että 10 pelaajan joukkue on sopivan kokoinen, sillä pelit pelataan ns. pikkukentillä, joilla pelataan 1+4 (tai 1+5) pelaajan joukkuein. Koska kaikki pelaajat pääsevät joka pelissä kentälle, aiheuttaisi suurempi pelaajamäärä odotusta vaihtopenkillä.

Joukkueen koon määrää ilmoittautuneiden määrä, sillä ihan pieniä joukkueita ei kannata muodostaa, koska kaikki eivät aina pääse paikalle otteluihin.

Varusteet

Peleissä pelaajalla pitää olla oman joukkueensa peliasu (shortsien ja pelipaidan alle pitää olla sääolosuhteiden edellyttämä vaatetus), säärisuojat, pelisukat (pitävät säärisuojat paikallaan) ja jalkapallokengät.

Valmentaja pelien aikana

Valmentajan tehtävänä on ohjata joukkuetta otteluissa ja peluuttaa pelaajia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Fair Play – reilu peli

Euroliigatoiminnassa korostetaan reilua peliä. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että oman ja vastajoukkueen pelaajia kohdellaan kunnioittaen. Pelin jälkeen kiitetään vastustajia hyvästä pelistä huutamalla kapteenin johdolla tunnustushuuto ja kättelemällä keskiympyrässä.

Pelinohjaajan päätöksistä ei purnata. Tämä koskee pelaajien lisäksi myös heidän vanhempiaan, jotka ovat kannustamassa kentän reunalla. Pelin jälkeen pelinohjaaja eli tuomari jakaa molempien joukkueiden yhdelle pelaajalle reilun pelin vihreän kortin.

Vanhemmat pelien aikana

• kaikkia joukkueita kannustetaan reiluun peliin ja vastustajia arvostetaan
• pelin ohjaaminen jätetään valmentajan tehtäväksi; pelaajat eivät kaipaa tai tarvitse kentällä pelatessaan vanhempien ohjeita, tuntuivatpa ne meistä vanhemmista kuinka tärkeiltä tahansa; annetaan tyttöjen ja poikien oppia jalkapalloa omilla ehdoillaan
• kentän reunalta ei kommentoida pelinohjaajan/erotuomarin työskentelyä ottelun aikana; koska kysymyksessä on yleensä aina nuori, aloitteleva pelinohjaaja, vanhemmilta ja valmentajalta voi edellyttää aikuismaista otetta pelin seuraamisessa

Pelinohjaaja/erotuomari tuomitsee ottelun ja kuuluu inhimillisenä resurssina jalkapallopeliin. Siihen kuuluu mm. se, ettei pelinohjaaja/erotuomari voi nähdä ihan kaikkea, hän saattaa joskus tehdä virheitä, ja hän saa tulkita tilanteita. Eli jätetään tuomitseminen pelinohjaajan/erotuomarin tehtäväksi!


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat