Euroliigan harjoittelu

Harjoittelu on euroliigapelaajan etuoikeus


Euroliigajoukkueiden yhteiset harjoitukset järjestetään kerran viikossa Perttulan nurmikentillä. Harjoitukset suunnittelee HyPSin palkkaama ammattivalmentaja.

Harjoitukset ovat viikoilla 20-24 ja 32-35 keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.15-18.15 seuraavasti:
• keskiviikkona joukkueet TP14, P13, P12, P11 T13/12 ja T10/11
• torstaina joukkueet P10, P09, P08, T09/08/07 ja P07

Euroliigan harjoitukset kestävät noin tunnin. Nuorimpien poikien ja tyttöjen kohdalla on tärkeintä tutustuttaa pelaajat jalkapalloon.

Ilman harjoittelua ei tulla mestariksi. Hyväksi pelaajaksi tullaan suunnitelmallisen valmennusohjelman avulla ja oman itsensä kehittämisellä myös vapaa-aikana.

Varusteet harjoituksissa

Harjoituksissa pelaaja tarvitsee liikuntaan sopivan asun (myös Euroliigan peliasua saa käyttää), jalkapallon, säärisuojat, pelisukat (pitävät säärisuojat paikallaan) ja jalkapallokengät.

Valmentajan tehtävät ja koulutus

Euroliigan valmentajat ovat lähes poikkeuksetta pelaajien isiä ja äitejä, joten heillä ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta jalkapalloilusta. Riittää, että he omaavat sopivasti innostusta ja haluavat osaltaan olla tekemässä nuorisotyötä laajemminkin kuin vain oman lapsensa kanssa.

Valmentajan keskeinen tehtävä on vetää joukkueen harjoitukset etukäteen tulevien valmiiden harjoitusohjelmien mukaan sekä joukkueen ohjaus otteluissa. Valmentaja myös päättää joukkueen peluuttamisesta ja suorittaa otteluissa pelaajavaihdot.

HyPS antaa euroliigavalmentajille peruskoulutuksen, ja Suomen Palloliitto yhdessä piirien kanssa kouluttaa vuosittain satoja valmentajia. Valmennuskoulutusta voi saada perusteista aina huipputasolle asti.

Euroliigavalmentajille pidetään keväällä valmentajien E-kurssi. Koulutus käsittää teoriaa kaksi tuntia ja 1,5 tuntia malliharjoitteita Kankurin liikuntapuistossa.

Ennen kurssille tuloa kurssilaisen tulee tutustua ennakkotehtäviin ja tutustua seuraaviin sivustoihin:

• seuraohjelma /jalkapallo elämänkouluna:
http://www.seuraohjelma.fi/seuranhallinto/jalkapal...

• Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkalu:
http://www.fortumtutor.fi/jalkapallo/playbook/

• omatoimisen harjoittelun ABC:
http://www.palloliitto.fi/turku/pelaajakehitys/oma...

Läsnäolokortti

Valmentaja: muista täyttää läsnäolokorttia koko ajan!

• joukkueen nimi ja ikäluokka
• pelaajien ja valmentajien nimet
• jokaisesta tapahtumasta merkintä, keitä on ollut paikalla

Valmentajan apulaiset

Valmentaja tarvitsee ja haluaa usein itselleen apulaisia tai apulaisen. Tällainen apulainen on esimerkiksi huoltaja, joka pitää varmuuden vuoksi harjoituksissa ja peleissä pumpun kassissaan, jos isä tai äiti on unohtanut pumpata pelurinsa pallon.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat