T15 tytöille tappio HJK vastaan
9.5.2019 8:43 Uutiset / Pääsivusto

HyPS-HJK 0-3 (0-2) T15 ELL

Kuva avausottelusta keväältä

Otteluun lähdettiin hiukan huonoista lähtökohdista, sillä jälleen oli edellisen pelin avauskokoonpanosta 4 pelaajaa poissa, suurimpana puutteena koko sarjan maalintekijätilastoa johtava Lotta sekä puolustuksessa topparin paikan itselleen ominut Minttu. Kun vastassa oli suuri ja mahtava HJK niin valmennuksella oli hiukan mietittävää, että miten peliin pitäisi lähteä. Pelisuunnitelmaa lähdettiinkin rakentamaan vahvan keskialueen puolustuksen varaan ja siihen, että Klubi saa hallita palloa omalla alueellaan ja laitakaistoilla, mutta aina jos pyrkivät keskikaistalle niin pyritään riistoon ja sitä kautta vastahyökkäyksiin. Suunnitelma toimikin ihan kohtuullisesti, sillä HJK ei juurikaan päässyt keskialueen kautta vaarallisia tilanteita rakentamaan, mutta emme myöskään pystyneet kovin montaa vastahyökkäystä saamaan aikaan. Koska suunnitelma oli ohjata peliä laitakaistoille niin odotettavissa olikin keskityksiä ja kuten Suomen maajoukkueenkin otteista on saatu nähdä, niin niidenkin puolustaminen on vaikeata. Näistä HJK saikin luotua useita vaarallisia tilanteita ja molemmat ensimmäisen puoliajan Klubi-maalit syntyivät keskityksistä, harmittavasti toinen HyPS-pelaajien toimesta eli oma maali.

Toiselle puoliajalle valmennusjohto teki muutaman taktisen muutoksen, sillä HJK:n vahvuutena ensimmäisellä puoliajalla oli erittäin nopeat ja laadukkaat painopisteenmuutokset ja ne kulkivat pääsääntöisesti yhden ja saman pelaajan kautta. Näin ollen toiselle puoliajalle lähdettiin puhtaalla pelaajavartioinnilla ja se alkoikin tuottaa tulosta, sillä LoLalla on erinomainen ominaisuus "pimentää" vastustajien pelinrakentajia ja sen on saanut kokea useampikin sarjan "tähtipelaaja". Saimme ensimmäistä puoliaikaa huomattavasti enemmän pallonriiistoja lähempänä vastustajana maalia ja näin ollen saimme luotua niistä maalintekotilanteitakin. Näistä paras tuli heti ensimmäisen puoliajan alkuun ja vain vaivoin Klubin maalivahti sai ohjattua Annun kovan laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotkussakin pallo pyöri kauan rangaistusalueella, mutta loppujen lopuksi Klubi sai sen purettua väljemmille vesille. Melkein heti tämän jälkeen HyPS:n omasta maalipotkun jälkeisestä pelinavauksesta Klubi pääsi keskialueen prässillä pallonriistoon ja läpiajoon, josta hyökkääjä viimeisteli varmasti 3-0 kotijoukkueelle. Loppupeli noudatti hyvinkin samaa kaavaa eli HyPS:n puolustupeli toimi, Maija maalissa viimeisimpänä lukkona esittäen hyviä torjuntoja ja muutamalla vastahyökkäyksellä pyrittiin hakemaan kavennuksia, mutta 3-0 takamatka taisi tuntua jo niin pitkältä, että ihan viimeistä puristusta ei enää löytynyt ja lopputulokseksi jäi 3-0 kotijoukkueelle.

Rehellisyyden nimissä HJK oli lähes joka osa-alueella HyPS:iä parempi, mutta toki pientä toivoa antoi toisen puoliajan laadukas puolustuspelaaminen eli sopivalla taktiikalla ja kaikkien pelaajien ollessa terveinä varmasti pystyttäisiin haastamaan Klubi vieläkin paremmin. Kevätkierrosta on jäljellä enää kaksi ottelua ja sen jälkeen sitten katsotaan, että pelataanko syyskaudella Etelä-Länsi Liigan Mitali (kevään 1-6.)- vai Jatkosarjaa (kevään 7-10+2 Ykkösen joukkuetta).

Seuraava ELL-ottelu Villa Parkilla ti 14.5 ja vastassa EPS Espoosta. Tervetuloa kannustamaan ja katsomaan laadukasta tyttöfutista!


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat