TC14 Helmaripäivät 25.11.2017
29.11.2017 12:39 Uutiset / Tytöt 04/05

Toiset Helsinki-Uusimaa Alueen Helmaripäivät järjestettiin aiemmin samalla viikolla korjatulla Legirus Arenalla 25.11

TC14 joukkue lähti jälleen peleihin haastamaan ELL-joukkueita ja kun edellisellä kerralla oli pelattu hyvä peli FC Honkaa vastaan, niin ensimmäiseen peliin samaa joukkuetta vastaan lähdettiin kääntämään edellisen kerran katkera 2-3 tappio voitoksi. Ottelu lähtikin hyvin käyntiin ja teemana ollut korkea ja koko joukkueen prässi ei antanut taitavalle Hongalle aikaa avata ja rakentaa peliä ja ensimmäiset 10 minuuttia pallo pyöri pääsääntöisesti vastustajan päässä. Muutama hyvä maalipaikkakin saatiin rakennettua, mutta kävi "perinteisesti" eli jos et itse tee niin vastustaja tekee siitä ainoasta paikastaan. Omasta huolimattomasta avauksesta lähtenyt tilanne johti laukaukseen 16-rajalta ja tilanne oli yllättäen 0-1. Joukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt ja hyvin rakennellut tilanteet johtivat useisiin kulmapotkuihin. Ensimmäisestä Anniina "Annu" Jurvasen antamasta kulmasta Viia Penttinen puski tolppaan, mutta seuraavasta Annun antamasta kulmasta Lotta Lindström puski pallon varmasti maaliin. Kärkipari Annu-Lotta järjesteli vielä muutaman lisäpaikankin, mutta pallo ei vaan hyvistäkään paikoista uponnut verkkoon ja puoliajalle mentiin tilanteen ollessa tasan 1-1.

Toisella puoliskolla Honka pääsi hiukan paremmin peliin mukaan, mutta Maija Laaksonheimo esitti hienoja torjuntoja pitäen tilanteen muuttumattomana. Kesken Hongan painostuksen Annu pääsi prässin päätteeksi riistoon ja sijoitta pallon varmasti maaliin ja tilanteeksi 2-1. Nopeasti kuitenkin Honka pääsi tasoittamaan hiukan helpon keskialueen pallonmenetyksen myötä. Loppupeli meni molempien joukkueiden luodessa muutaman paikan, mutta molemmissa päissä maalivahdit esittelivät torjuntataitojaan ja ottelu näytti päättyvän tasapeliin, joka sekin olisi ollut hyvä tulos. Aivan pelin viime minuuteilla Viia Penttinen katkoi upeasti keskialueella Hongan pitkän pallon ja toimitti sen vastustajan puolustuslinjan taakse. Lotta prässäsi puolustajaa aivan sivurajan tuntumassa ja heti riiston jälkeen syötti Meri Tervalalle, joka upealla 1. kosketuksella siirsi pallon puolustajan ohi ja sen jälkeen sijoitti pallon maalin takakulmaan, 3-2! Peli päättyi melkein heti maalin jälkeen ja edellisen kerran tappio oli kuitattu!

Pelien välillä joukkue kävi syömässä ja sen jälkeen kuulemassa palautetta pelistä piirin valmentajilta, jotka olivat koostaneet siitä videoklippejä joukkueen valitsemista teemoista. Teemat olivat puolustuksen osalta koko joukkueen korkea prässi ja siinä erityishuomiona linjojen välinen etäisyys. Hyökkäysteema oli Tilanteenvaihto+ eli mitä tapahtuu kun riistetään pallo. TV+ oli pilkottu vielä siten, että pyrkimys oli keskittyä riiston jälkeiseen syöttöön, että se menisi varmasti omille sekä jos mahdollista niin ei niinkään pystyyn vaan pikemmin sivuttain painottomalle puolelle. Näissä teemoissa onnistuimme hienosti ja saimmekin piirin valmentajilta hyvää palautetta sekä joukkueena että yksilötasolla.

Toisessa ottelussa vastaan asettui yksi ikäluokan Suomen parhaista joukkueista eli EPS, jonka tasosta kertoo se, että tulee pelaamaan kaudella 2018 myös TC15 Etelä-Länsi-liigaa. Edelliset pienen kentän ottelut olivat päättyneet EPS:lle 7-2 ja 11-0 eli tytöillä oli hiukan jännitystä, että kuinka ottelussa kävisi. Alkuun peli olikin hermostunutta ja pallo tuntui polttavan jokaisen jalassa, mutta joukkueen puoluspeli oli erittäin hyvää ja ryhmä tiiviinä, joten EPS:kään ei pystynyt luomaan maalipaikkoja. Pikkuhiljaa pääsimme peliin mukaan ja tytöt huomasivat, että kun uskallamme pitää palloa, niin hyvin pärjäämme. Ensimmäinen hyvä maalintekotilanne tuli meille kun Viia vapautti Annun läpiajoon, mutta EPS:n maalivahti torjui pallon kulmaksi. Ensimmäisen ottelun kuvio toistui ja Lotta pääsi puskemaan aivan vapaasti, mutta pallo suuntautui vain muutamia kymmeniä senttejä ohi maalin. Tästä tytöt saivat kuitenkin uutta uskoa ja peli oli erittäin tasaista. Aivan ensimmäisen puoliskon lopussa EPS pääsi kuitenkin laidalta läpi ja siirtyi 0-1 johtoon.

Toisella puoliskolla korkea prässi ja parantunut pelin avaus & rakentelu siirsivät pallonhallintaa ajoittain jopa meille ja Kärkipari Lotta-Annu aiheutti loistavalla yhteispelillään useita vaarallisia maalipaikkoja, joista ei kuitenkaan maalia saatu. Vastahyökkäyksestä ja hiukan huolimattomasta puolustustyöskenlystä tämän tason vastustajat kuitenkin rankaisevat surutta ja näin ollen tilanne oli vastahyökkäyksen myötä 0-2. Tässä kohdassa päät ehkä hiukan "retkahtivat", mutta hiukan yllättäenkin Annu oli puolesta kentästä yksin läpi ja nosti pomppupallosta vastaan tulleen maalivahdin yli tilanteeksi 1-2! Tämän jälkeen usko omiin kykyihin palasi ja saimme pelijuonesta jälleen kiinni. Maaleja ei kuitenkaan muutamista paikoista huolimatta saatu, joten voiton korjasi EPS 2-1. HyPS:n tyttöjen esitys oli kuitenkin erittäin positiivinen ja varmasti seuraavassa kohtaamisessa jatketaan siitä mihin nyt jäätiin!

Joukkueessa tällä kerralla olivat pelaamassa: Anniina Jurvanen, Aurora Mavriqi, Heta Kukkola, Hilma Kukkola, Ida Kämäräine, Lotta Lampikoski, Lotta Lindström, Maija Laaksonheimo (MV), Maria Nurmi, Meri Tervala, Minttu Häkkinen, Netta Jakonen, Saara Nieminen ja Viia Penttinen(C).


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat