Huijausviestejä liikkeellä urheiluseuroissa!
17.11.2017 11:14 Uutiset / Pääsivusto

Jopox varoittaa huijausviesteistä.

Junioriseuroihin on tullut viime aikoina useita sähköpostiviestejä, joissa pyritään huijaamaan seuroilta suuriakin rahasummia. Sähköpostiviesteissä on ollut ohjeistus siirtää rahaa eri tileille esimerkiksi pelireissun kustannuksien takia.

Joukkueiden ja seurojen talousvastaavien on syytä olla varovaisia, jos he saavat sähköpostilla pyynnön tehdä poikkeava tilisiirto.

Huijauksissa on selvitetty seuraorganisaation tiedot ja tilisiirtopyynnöt ovat tulleet joukkueenjohtajien, valmentajien tai muiden päättävien tahojen nimellä. Nopeasti katsottuna viesti on saattanut vaikuttaa oikealta, mutta sitä ei ole lähetetty joukkueesta tai seurasta ja maksun suorittaminen siirtää rahat vääriin osoitteisiin.

Jopox kehottaa seuroja ja joukkueita olemaan erityisen varovaisia sähköpostilla tulevien tilisiirtopyyntöjen kanssa.

Jos joukkueen tai seuran talousvastaava saa sähköpostilla pyynnön tehdä poikkeava tilisiirto, on hyvä tapa soittaa sähköpostin lähettäjälle ja varmistaa, onko hän todella lähettänyt sähköpostin. Sen lisäksi on syytä tarkistaa annettu tilinumero.

Nämä huijausyritykset tunnetaan liike-elämässä ns. toimitusjohtajahuijauksina ja vastaavia huijausyrityksiä on tehty yrityksiä kohti jo parin vuoden ajan Suomessa.

Varoittakaa organisaationne talousvastaavia mahdollisista huijauksista ja jos seuraanne tulee huijausviestejä, ottakaa yhteyttä viranomaisiin.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat