Euroliigan harjoittelu

Harjoittelu on euroliigapelaajan etuoikeus


Euroliigajoukkueet harjoittelevat yleensä kerran viikossa. Kenttäpulan vuoksi harjoituskenttä voi joskus olla muukin kuin oman koulun kenttä.

Ilman harjoittelua ei tulla mestariksi – tämän myöntää myös huippujalkapalloilija Jari Litmanen. Hyväksi pelaajaksi tullaan suunnitelmallisen valmennusohjelman avulla ja oman itsensä kehittämisellä myös vapaa-aikana.

Euroliigan harjoitukset kestävät noin tunnin, ja ne pidetään pääsääntöisesti hiekkakentillä.

Nuorimpien poikien ja tyttöjen kohdalla on tärkeintä tutustuttaa pelaajat jalkapalloon.

Varusteet harjoituksissa

Harjoituksissa pelaaja tarvitsee liikuntaan sopivan asun (myös Euroliigan peliasua saa käyttää), jalkapallon, säärisuojat, pelisukat (pitävät säärisuojat paikallaan) ja jalkapallokengät.

Valmentajan tehtävät ja koulutus

Euroliigan valmentajat ovat lähes poikkeuksetta pelaajien isiä ja äitejä, joten heillä ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta jalkapalloilusta. Riittää, että he omaavat sopivasti innostusta ja haluavat osaltaan olla tekemässä nuorisotyötä laajemminkin kuin vain oman lapsensa kanssa.

Valmentajan keskeinen tehtävä on harjoituksen suunnittelu ja toteuttaminen sekä joukkueen ohjaus otteluissa. Valmentaja myös päättää joukkueen peluuttamisesta ja suorittaa otteluissa pelaajavaihdot.

HyPS antaa euroliigavalmentajille peruskoulutuksen, ja Suomen Palloliitto yhdessä piirien kanssa kouluttaa vuosittain satoja valmentajia. Valmennuskoulutusta voi saada perusteista aina huipputasolle asti. HyPS maksaa valmentajien koulutuksen.

Euroliigavalmentajille pidetään keväällä valmentajien E-kurssi. Koulutus käsittää teoriaa kaksi tuntia ja 1,5 tuntia malliharjoitteita Kankurin liikuntapuistossa.

Ennen kurssille tuloa kurssilaisen tulee tutustua ennakkotehtäviin ja tutustua seuraaviin sivustoihin:

• seuraohjelma /jalkapallo elämänkouluna:
http://www.seuraohjelma.fi/seuranhallinto/jalkapal...

• Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkalu:
http://www.fortumtutor.fi/jalkapallo/playbook/

• omatoimisen harjoittelun ABC:
http://www.palloliitto.fi/turku/pelaajakehitys/oma...

Läsnäolokortti

Valmentaja: muista täyttää läsnäolokorttia koko ajan!

• joukkueen nimi ja ikäluokka
• pelaajien ja valmentajien nimet
• jokaisesta tapahtumasta merkintä, keitä on ollut paikalla

Valmentajan apulaiset

Valmentaja tarvitsee ja haluaa usein itselleen apulaisia tai apulaisen. Tällainen apulainen on esimerkiksi huoltaja, joka pitää varmuuden vuoksi harjoituksissa ja peleissä pumpun kassissaan, jos isä tai äiti on unohtanut pumpata pelurinsa pallon.


   
Lisää uutisia
Hyvinkään Palloseura ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
Kategoriat